Sevr’in tamamı hayata geçiyor!
10 Ağustos 2014 sadece Cumhurbaşkanlığı seçiminin değil aynı zamanda Sevr Antlaşmasının da 94. Yıl dönümü..
ABD’nin Şubat 2004’te hayata geçirdiği Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kasırgası, Arap Baharıyla alt üst ettiği Ortadoğu coğrafyasından sonra şiddetini arttırarak Türkiye’ye ulaştı. ABD Başkanı Obama’nın Nisan 2009’da TBMM’de yaptığı konuşmayla start verdiği demokratik açılım süreci, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş senedi olan ABD’nin tanımadığı Lozan Anlaşması’nın çökmesiyle sonuçlandı. Nitekim 21 Mart 2013 tarihinde AKP Hükümeti, “Lozan Çöktü” diyerek, yeni sürecin ne anlama geldiğini açığa vurdu. PKK’nın Kürtçe yayınlanan gazetesi Azadiya Welat da (Özgür Ülke) Öcalan ve bir PKK yöneticisinin fotoğraflarına yer vererek, Manifestoya Azadiya - Özgürlük Bildirgesi manşetini attı. Bunun anlamı şu: Elveda Üniter Türkiye, hoş geldin Sevr ya da bölünmüş Türkiye.
Sevr Anlaşması, 1. Dünya Savaşı sonrasında İtilâf Devletleri ile Osmanlı İmparatorluğu hükümeti arasında 10 Ağustos 1920’de Fransa’nın başkenti Paris’in 3 km batısındaki Sevr banliyösünde imzalanmıştı. Anlaşmanın 62. ile 63. ve 64. maddeleri adeta bugünkü süreci anlatıyor. Bu maddelerde özetle İngiliz, Fransız ve İtalyan temsilcilerinden oluşan bir komisyonun Fırat’ın doğusundaki Kürt vilayetlerinde bir yerel yönetim düzeni kurması, bir yıl sonra Kürtlerin dilerse Milletler Cemiyeti’ne bağımsızlık için başvurabilmesini öngörüyordu.
Sevr’in yakın geleceğimizi ilgilendiren ürkütücü başka maddeleri de var. Malum 2015 yılı Ermeni iddialarının 100. yıl dönümü. Başkan Obama, 2009 yılında TBMM’de irat ettiği konuşmasında Ermeni açılımını da Erdoğan hükümetine salık vermişti. O açılım süreci Ermenistan Anayasa Mahkemesinin devreye girmesiyle sekteye uğradı. Şimdi Sevr süreci iyice hortlamışken, Ermeni Meselesini ısıtmanın da tam zamanı. Nitekim Sevr Anlaşması’nın 88-93 arasındaki 6 maddesi Osmanlı Devletinin Ermenistan Cumhuriyeti’ni tanımasını öngörüyor. Öyle bugünkü Ermenistan değil bu! Anlaşmada Türk-Ermeni sınırını hakem sıfatıyla ABD Başkanı’nın belirleyeceğine özellikle işaret ediliyor. Dönemin Başkan Wilson, 22 Kasım 1920’de verdiği kararla Trabzon, Erzurum, Van ve Bitlis illerini Ermenistan’a vermişti. Bakalım Obama hangi illeri takdir eder!
ve Erdoğan ….!!!!
BOP’un eşbaşkanıyım diyen; Demokratik Açılım ve İmralı sürecini başlatan şaibelerle dolu öz geçmişi olan Erdoğan:
Ve şu an Cumhurbaşkanı adayı….
Şimdi soruyorum size:
Etnik federal devletin oluşmasına ve Sevr’in kabulüne mi oy atacaksınız yoksa üniter devletin devamına “Laik, Sosyal hukuk devleti Cumhuriyetin” devamına mı?