MHP'li Karakaya Akşener'in Melez Siyasetini Tanımladı
Haber Global TV'de yayınlanan Çağlar Cilara'nın sunduğu programda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Yerel Seçimlerde birlikte hareket etme çağrısı üzerine ayarları bozulan İyi Parti'nin tutumu hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Türk Milliyetçiliği daha fazla sorgulanmaya başlayan Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti'nin, muhtemelen dağılmasına yol açacak Melez siyasetine yeni tanımlamalar yaptı.
İYİ PARTİ'DE YER ALAN TÜRK MİLLİYETÇİLERİ UYANIYOR MU?
7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinden 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine kadar olan süreçte, Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen'in ve CHP'lilerin desteğini alıp türevleriyle birlikte TARLA KONGRESİ'ni toplayarak MHP'ye ihanet eden, Türk Milliyetçilerinin oyunu Sol Cenaha yamama görevini icra etmek için DYP, ANAP, Ak Parti ve MHP'den sonra kendi partisini kurarken hala diyet ödemeye çalıştığı CHP ve HDP ile birliktelik yapmanın yollarını arayan Meral Akşener'in tutumu; MHP Lideri Devlet Bahçeli'den daha fazla Milliyetçilik yapma iddiasıyla yola çıkan Meral Akşener'in peşine takılarak İyi Parti'ye katılan Türk Milliyetçilerini rahatsız etmeye başladı.
Bir zamanlar ANAP'ta siyaset yapmak isteyen Meral Akşener'in; İyi Parti'yi kurduktan sonraki süreçte, 1980'li yıllarda 4 siyasi eğilimi bir potada eritme stratejisi izleyen Turgut Özal'ın kötü bir kopyası olarak siyaset yapması, bu strateji kapsamında PKK'nın siyasi uzantısı partilerle seçimlerde aynı kulvarda koşmaktan çekinmemesi, MHP'den daha fazla Milliyetçilik yapma hayaliyle İyi Parti'ye katılan Türk Milliyetçilerini hayal kırıklığına uğrattı. Meral Akşener'in sürekli olarak su alan gemi misali siyaseten bir o yana bir bu yana yatması, İyi Parti'deki Türk Milliyetçilerinin kafasını karıştırdı.
DEVLET BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI İYİ PARTİLİLERİ UYANDIRDI
İyi bir oyun kurucu olduğu kadar iyi bir oyun bozucu olduğu bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ''Çağırdık Dönmediniz Yuvaya, Yerel İktidarda Komşu Olalım Ülke Hayrına.'' sözleriyle yaptığı Yerel Seçimlerde birlikte hareket etme çağrısına, İyi Parti'nin 26 Ağustos tarihinde yaptığı toplantıda cevap veremeyen Meral Akşener, parti tabanının kendisinden beklediği; İyi Parti'nin öncülüğünde Merkez Sağ ve Türk Milliyetçilerini toparlayıcı 3. bir ittifak kurulması yönündeki çağrıyı da yapamadı. PKK'nın siyasi uzantısı partilerle seçimlerde aynı kulvarda koşmaktan çekinmeyip, Türk Milliyetçilerinin asıl temsilcisi MHP ile Yerel Seçimlerde birliktelik yapmaktan çekinen Meral Akşener'in; tüm partilerin Yerel Seçime tek başına girmesi yönünde çağrı yaparken bile, Yerel Seçimlere tek başına girmeyi göze alamadığı için hala Sol Cenaha göz kırpması, İyi Parti'de yer alan Türk Milliyetçilerini uyandırmaya başladı.
MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN İYİ PARTİ'YE YÖNELİK ÖNGÖRÜLER
Meral Akşener'in sürekli Sola yatan politikaları yüzünden, kuruluşundan bu yana İyi Parti'den yüzlerce ünlü siyasetçi kopmuştu. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin samimi çağrısı üzerine samimiyet sınavını geçemeyen Meral Akşener'in tavrına kızan İyi Parti'deki Türk Milliyetçileri, partilerinden istifa ederek MHP'ye geri önmeye başladı. Meral Akşener'in bir iyilik yaparak Altılı Masayı dağıtacağını ilk söyleyen siyasetçi olarak öngörülerinde haklı çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya; Meral Akşener'in samimiyetsiz, ikircikli ama sürekli olarak Sol Cenaha yatan tutumu karşısında uyanmaya başlayan İyi Parti'deki Türk Milliyetçilerinin sayısının artacağını ve Yerel Seçim öncesinde MHP'ye toplu geçişler olacağını söyledi
MHP'Lİ KARAKAYA'DAN İYİ PARTİ'NİN MELEZ SİYASETİNE DEĞERLENDİRME
İyi Parti'ye yönelik yeni öngörülerde bulunduğu programda, MHP'den daha fazla Milliyetçilik yapma iddiasıyla yola çıkan Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti'nin, muhtemelen dağılmasına yol açacak Melez siyaset hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''İyi Parti'nin Türk siyaseti içerisinde konumlanmasını sağlayacak sağlam bir ideolojisi söz konusu değil. Milliyetçilik, Muhafazakarlık, Solculuk ve Liberal Düşünce olarak ifade edebileceğimiz Türk Siyasetinin ana akımlarından hiç birinin temsilcisi konumunda değildir. Bu bağlamda parti olarak öne çakan herhangi bir ideolojik yönü yok, diyebiliriz. Sayın Akşener, geçen yıllarda birkaç defa 'Bizim siyasetimiz melez siyasettir, her kafadan bir ses çıkar' demişti. İyi Parti'de kendini milliyetçi olarak tanımlayanlar var, sosyal demokratlar var, şehit yakınlarına küfür edenler var, HDP ile yol yürümekte sakınca görmeyenler var, muhafazakarlar var, 'Türk' kavramından rahatsız olup 'Türkiyeli' kavramını dayatmaya çalışanlar var, LGBT destekçileri var… Dolayısıyla kendilerinin de 'melez' olarak ifade ettiği üzere İyi Parti kimliksiz ve çok malzemeli, karın ağrıtan bir çorbadan fazlası değil.'' dedi.