MHP'li Karakaya'dan İklim Değişikliği ve Göçük Açıklaması
Bengü Türk TV yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Gündem programında, İklim değişikliğinden kaynaklanan sorunlar ve Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında meydana gelen göçük hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, kömür gibi Fosil yakıtların çevreyi kirletmesine rağmen ekonominin çarklarını döndürebilmek ve enerji ihtiyacını karşılamak için hala üretimine devam edildiğini söyledi.
ARMUTÇUK MADEN OCAĞINDA MEYDANA GELEN GÖÇÜK
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesesi Maden ocağında meydana gelen göçükte, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 kişi yaralandı. 4 işçinin ise hala göçük altında olduğu öğrenildi.
Bengü Türk TV yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Gündem programında, göçükte hayatını kaybeden maden işçisinin ailesine başsağlığı, yaralı işçilere acil şifalar ve göçükten etkilenen tüm emekçilere geçmiş olsun dileklerini sunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, kömür gibi Fosil yakıtların çevreyi kirletmesine rağmen ekonominin çarklarını döndürebilmek ve enerji ihtiyacını karşılamak için hala üretimine devam edildiğini belirterek, refahını yükseltmek isteyen insanoğlunun çevreyi hor kullanmasının İklim değişikliğine neden olduğunu söyledi.
MHP'Lİ KARAKAYA'DAN MADEN OCAĞINDA MEYDANA GELEN GÖÇÜK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI
İklim değişikliğinden kaynaklanan sorunlar ve Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında meydana gelen göçük hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''İklim değişikliğine birebir bağlı olarak gerçekleşen ani yağışlar, yağış miktarındaki artışlar, yağış desenindeki değişimler hakikaten ciddi bir sorun haline gelmeye başladı. Sadece seller ve doğal afetlerle değil, aynı zamanda tarımsal üretim faaliyetleri açısından da ciddi riskleri beraberinde getiriyor. Geçmişten günümüze şöyle bir bakıldığında bugünlerde neden bu gelişmeler yaşanıyor sorusunun cevabı; fosil yakıtların kullanımı, ormanların kesilmesi, orman yangınları ile alanların daralması, endüstriyel faaliyetler, tarımsal faaliyetler olarak sıralayabiliriz. Bunlar doğal olarak sera gazı salınımını artırıp, atmosferdeki yoğunluğun artmasıyla birlikte iklim değişikliğine neden oluyor. Bu anlamda dünya iklim değişikliği boyutuyla bazı girişimlerde bulunuyor. Uluslararası toplantıların en önemli konularının başında iklim değişikliği konusu geliyor. Özellikle insanoğlunun tüm imkanlardan yararlanarak refahını daha yukarı çekme hevesleri, çevrenin hor kullanımı bugün yaşanan sorunlara getirdi. Çevrenin kirlenmesine, iklim değişikliğine neden olan sorunların ortaya çıkmasında her ülkenin etkisi oldu, bu ayrı bir tartışma konusu, sonuç itibariyle küresel sorunları hep birlikte paylaşmak/yaşamak durumundayız. Çözümleri de küresel düzeyde ele alınması gereken tedbirle mümkün. Zor şartlarda binlerce metre derinlikten kömür çıkarmak kolay bir iş değil. Fosil yakıtlar diyoruz, çevreyi kirletmesinden bahsediyoruz lâkin bugünkü dünyada da mevcut refahı koruyabilmek ve ekonominin çarklarını döndürebilmek için bu eneji kaynaklarına hala ihtiyacımız var.'' dedi.