MHP'li Özarslan Muhalefetin Stratejisini Değerlendirdi

Bengü Türk TV'de yayınlanan Ayşenur İdris'in sunduğu Düşünce Haritası programında, CHP ve İyi Parti'nin PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi küstürmeme stratejisi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, Gürsel Tekin ve Lütfü Türkkan'ı disipline sevk etmeyen CHP ve İP'in esas derdinin, Ulusalcıları ve Milliyetçileri HDP ile aynı yörüngede tutma stratejisi olduğunu söyledi. 

 

ÖZARSLAN: GÜRSEL TEKİN VE LÜTFÜ TÜRKKAN'IN SÖYLEMLERİ CHP VE İP'E TERS DEĞİLDİR

 

HDP'yi küstürmeme stratejisi kapsamında parti politikalarına aykırı söylemlerde bulunan Milletvekillerini partiden ihraç etmeyen CHP ve İP'in, aykırı söylemlerin parti politikalarına ters olmadığını gösterdiğini belirten MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, ''CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 'HDP'ye bakanlık verilebilir.' dedi. Gürsel Tekin, CHP'nin genel politikasına aykırı bir söylemde bulunabilir mi? Yaptığı görevler itibarıyla Gürsel Tekin'i, sıradan bir CHP milletvekili olarak kabul etmemiz mümkün değildir. CHP'de İl Başkanlığı, Milletvekilliği, Genel Başkan Yardımcılığı hatta bir dönem Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulunması, onu Parlamentodaki CHP'nin resmi sözcüsü dışındaki Milletvekillerinden ayırır. Böylesine görevlerde bulunan bir kişinin söylemleri, CHP'nin genel politikalarına aykırı olarak değerlendirilseydi, o kişinin disiplin kuruluna sevk edilmesi gerekirdi. CHP, kendisi hakkında hiçbir disiplin işlemi tesis etmemiştir. Demek ki bu ifade, CHP'nin parti politikasına ters değildir. CHP Gürsel Tekin'i disipline sevk etmezken, İP ise Şehit yakınına küfreden Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ı disipline sevk etmemişti. Dolayısıyla, CHP ve İP'in disipline sevk etmeme durumu, HDP'nin doğrudan veya dolaylı olarak işin içinde olduğu düşünülen konularla alakalıdır. CHP ve İP'in buradaki stratejisi, HDP'yi küstürmemektir. Bütün plan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin desteğini almak üzerine kuruludur.'' dedi. 

 

ESAS DERTLERİ ULUSALCI VE MİLLİYETÇİLERİ HDP İLE AYNI YÖRÜNGEDE TUTMAK

 

Ulusalcıları ve Milliyetçileri HDP ile aynı yörüngede tutmak isteyen CHP ve İP'in, HDP'ye Bakanlık verme tartışması üzerinden yaptığı kavganın danışıklı dövüş olduğuna dikkat çeken MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, ''İstanbul seçimleri yenilendikten sonra ortaya çıkan oy fazlalığı içinde, HDP'nin çok ciddi bir şekilde ağırlığının olduğu ortaya çıktı. HDP, bunu bir koz olarak elinde tutarak, kendilerinin 6'lı masaya dahil edilmesini ve görünür hale getirilmelerini istedi. HDP'nin 6'lı masaya dahil olması, toplumun geniş kesimlerinden tepki alacaktı. CHP'ye oy verenlerin dörtte üçü Kemal Kılıçdaroğlu'nun izlediği politikalarla kesinlikle uyuşmayan kitledir. CHP'nin güçlü olduğu İzmir'de yaşayan Kuva-yı Milliye çizgisindeki seçmenleri HDP ile birliktelik rahatsız eder. Bu rahatsızlığın önüne geçmek için HDP masaya oturtulmadı. Ancak, İstanbul seçimlerinin 2. turundaki HDP desteğinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunda da alınması isteniliyor. Bu noktada, bir yandan HDP'ye olan tepkiyi 6'lı masada yumuşatmak veya ortadan kaldırmak, diğer yandan da HDP'nin küstürülmemesi için bir rol paylaşımı yapıldı. Dedektiflik filmlerindeki rol paylaşımı gibi, HDP'ye karşı İyi polis rolünü CHP oynarken, kötü polis rülünü İP oynuyor. 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi HDP'nin oyunu almak için danışıklı dövüş yapılmakta; CHP, İP ve HDP tabanı ayrı ayrı yörüngede tutulmaktadır.'' dedi.