MHP'li Yalçın MHP'den Ayrılanların Analizini Yaptı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, MHP Lideri Bahçeli'yi eleştirip partiden ayrılanların gittikleri yerde eleştirdikleri konuların daha beterini yaptığını, MHP'yi kınayarak partiden ayrılanların kınadıklarıyla imtihan olduklarını ve bu kişilerin içinde bulundukları haletiruhiyeden kahkahalar atarak kurtulamayacağını söyledi.

 

MHP'Yİ ELEŞTİRİP AYRILANLAR GİTTİKLERİ YERDE ELEŞTİRDİĞİ İŞLERİ KENDİLERİ YAPAR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Türk siyasetinde bir dava partisinden yetişip o davanın yıllarca mücadele ettiği bir zihniyetin saflarında siyaset yapmayı içine sindirebilen “oportünist ve revizonist” politikacı tipine örnek teşkil eden isimler maalesef her partide olmuştur. MHP’de davaya sadakat ve lidere bağlılık gibi Ülkücü ahlakın gereklerini bir tarafa bırakarak benliklerine mağlup olanların, lidere alenen tenkitlerle dillendirdikleri sözde yanlışların daha beterini, gittikleri mahfillerde kendilerinin işlediklerine, çok sayıda örnek verilebilir.'' dedi.

 

MHP'Yİ KINAYARAK AYRILANLAR KINADIKLARIYLA İMTİHAN OLMUŞLARDIR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''MHP saflarında yetişip veya hasbelkader MHP saflarında yer alıp daha sonra başka oluşumlara yelken açanların, muhalefette ve tenkitte aşırıya kaçarak izhar ettikleri tavır ve psikoloji; bir anlamda suçunu bastırma, kendi aczini setretme güdüsünün tezahürü olmuştur. Çünkü bu gibiler, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ve partiyi suçladıkları hemen her konuda yanlış yapmış, kınadıklarıyla imtihan edilen şaşkın beşerlere dönmüşlerdir.'' dedi.

 

DAVA ADAMI YERİNE HEVES ADAMLIĞINI TERCİH EDENLERİN HALETİ RUHİYESİ

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Dünya nimetleri ve davetkâr çıkarların yoldan çıkarması ihtimaline karşılık iyi bir nefis mücadelesi ve davaya merbutiyet muhasebesi yapmanın, Ülkücü ahlakını ve insani erdemleri korumaktan geçtiği, camiada maşeri vicdanı oluşturan Ülkücü töresinin üç sacayağından birinin de lidere bağlılık olduğu unutulmuş, unutulmak istenmiştir. Zira günahların, yanlışların ve mesuliyetlerin getirdiği ağır psikolojik yükü, travma ve yıkımı taşımaktansa böyle bir telafi mekanizması veya ruhsal kaçış rampasına yönelmek daha kolay olmuştur. Hesap, heva ve heves adamlığının; dava insanı olmaya tercih edilebilmesinin arkasında yatan amil, işte bu hâletiruhiyedir. Hiçkimse içine düştüğü bu hâletiruhiyeden kahkahalar atarak kurtulamaz.'' dedi.