Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçmesi İçin Komisyon
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında alınan kararlarla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KPDK toplantısında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için bir komisyon kurulmasının kararlaştırıldığını belirterek, Görevde Yükselme ve Unvan değişikliğinin kurumlarda en geç 3 yıl içinde yapılması için gerekli mevzuat değişikliğinin gerçekleştirileceğini söyledi.
SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA GEÇMESİ İÇİN BÜYÜK UMUT IŞIĞI DOĞDU
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bugün yapılan KPDK toplantısında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. Kurulacak komisyon en kısa sürede mevzuat düzenlemesi için çalışmalarına başlayacak. Görevde Yükselme ve Unvan değişikliğinin kurumlarda en geç 3 yıl içinde yapılması için gerekli mevzuat değişikliği gerçekleştirilecek. Alınan bu kararlar KPDK toplantısının sonuca yönelik olarak yapılması bakımından son derece olumlu adımlardır. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için büyük bir umut ışığı doğmuştur.'' dedi.
KAMU PERSONELİNİN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI HAKKINDA ÖNERİLER
Kamu personelinin çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin önerilerde bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Bu atılan adımlarla birlikte memurlarımızın acil çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır bu konularında en kısa zamanda gündeme alınarak çözüme kavuşturulması bir zorunluluktur.'' diyerek, bu çerçevede sundukları önerileri şöyle açıkladı:
1-) Kamu görevlileri ve emeklilerin maaşlarında meydana gelen erime ek zam ile telafi edilmelidir. Kamuda farklı statüde istihdam anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.
2-) Mülakat sisteminin hakim olduğu bir yapının hakkaniyetli olması mümkün değildir. Görevde yükselme ve unvan değişiklikleri için “yönetici akademisi” kurulsun.
3-) 657 sayılı kanunda liyakat ve ehliyet esaslı değişiklikler yapılmalıdır.
4-) 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunundaki aksaklıklar giderilmelidir.
5-) Vergi adaletsizliği son bulmalı, vergi dilimleri yeniden düzenlenmelidir.
6-) 2018 yılında verilen sözün gereği yerine getirilmeli, 3600 ek gösterge rakamları yeniden belirlenmeli, 3600 ek gösterge alamayan personelin de bu uygulamadan faydalanması sağlanmalıdır.
7-) Kamuda mülakata dayalı atama ve görevde yükselme işlemlerinden vazgeçilmelidir.
8-) Yardımcı hizmetler sınıfındaki personel bir defaya mahsus genel idare hizmetleri sınıfına alınmalıdır.
9-) Memurlara yapılan bütün ek ödemeler emekli maaşı ve emekli ikramiyesi hesaplamasında esas alınmalıdır.
10-) Tüm memur, sözleşmeli ve geçici personel ile bunların emeklilerine dini bayramlar öncesinde bayram ikramiyesi verilmesi sağlanmalıdır.
11-) Covıd-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve kamu görevlileri şehit statüsünde değerlendirilmelidir.