Yavuz Donat'tan Adanalıların Erken Seçim Nabzı
Yarım asırdır Türkiye'nin seçim nabzını en iyi tutan duayen yazarlardan birisi olan Yavuz Donat, Sabah Gazetesi'inde yayınlanan 'Durmak Yok Yola Devam' başlıklı köşe yazısında, Adanalılara erken seçim isteyip istemedikleri konusunda sorduğu soruları ve cevapları kaleme aldı.
YAVUZ DONAT'IN İLK DURAĞI ŞEKERPINARI
Ankara'dan karayoluyla Adana'ya doğru hareket eden Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat'ın ilk durağı MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın yönettiği Pozantı'daki Şekerpınarı oldu. Yavuz Donat'ın yazısından Şekerpınarı notları:
Saat 08.00'e yaklaşıyor. Kahvaltı zamanı. Otoyoldan çıktık. "Eski yola" girdik. Ve. Ortaçağ köprüsünde. 833 yılından kalma Akköprü'de mola verdik. "Şekerpınarı Köprüsü" diye bilinir. Köprü. Adana'ya uzanan demiryolunun hemen yanında. Çakıt Nehri. Dağdan çıkan su nehre karışıyor. Su, buz gibi. Açık buzdolabı. İçinde kavun, karpuz dolu. Al, kes, ye. "Sudan ucuz." Kahvaltı. Her şey organik. "Mekânda" satış da yapılıyor. Tulum peyniri. Zeytin. Isırgan özlü şampuan. Ardıçlı, keçi sütlü sabun. "Kazık" yok. Her şey ucuz. "Hediyesi" bile var. Bedava.
EKONOMİK CANLANMANIN GÖSTERGESİ VE ERKEN SEÇİM
Şekerpınarı'ndan Adana'ya doğru hareket eden Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, karayolundaki izlenimlerinden ve konuştuğu iş insanlarının ağzından ekonomik canlanmanın göstergesini sunarken, erken seçimin gerekip gerekmediği konusundaki aldığı izlenimleri şöyle aktardı:
Şekerpınarı'na veda. Pozantı- Adana otoyolundayız. Otoyol 3 şerit. Ve 3 TIR yan yana. Ortadakinin arkasında "Ay-yıldız." Yol. Kamyon dolu. TIR dolu. Ekonomide "Canlanma" göstergesi. Sevindik. Turgut Özal döneminin Anavatan Partisi Milletvekili. Çiftçi. Sanayici. Turizmci. Bin 400 kişiye istihdam sağlıyor. Avrupa'ya "Tekstil" ihraç ediyor. 9 ülkeye. Yılda 70 milyon dolar ihracat. Adana'dan geçerken. Yılların dostu Mehmet Ali Bilici'nin kahvesini içmemek olmaz. "Ne var ne yok?" diyoruz. Bilici dökülüyor: Korona sürecinde millet l.5 yıl bir kot ile dolaştı. Ya da eşofmanla. Şimdi hareketlilik başladı. AVM'ler kapalıydı. Piyasa çökmüştü. Şimdi talep patlaması yaşanıyor. Düğün patlaması var. Çarşı dolup taşıyor. Tekstilde Türkiye çok iyi. Tarımda ise ah gübre pahalı olmasa.
Ya politika. Partiler. Erken seçim? Adanalı ne diyor? Bilici'nin cevabı çok net: Bakın ne diyeceğim. Vallahi halkın gündeminde bu söylediklerinizin hiçbiri yok. Millet seçim istiyor diyen varsa inanmayın. Millet iş, aş peşinde. Hem söyler misiniz Allah aşkına, erken seçim ne getirecek? Neyi değiştirecek?
ORTA GELİRLİ ESNAF VE VATANDAŞLARIN TAKILDIĞI MELEK GİRMEZ'DE ERKEN SEÇİM SORULDU
Adana'nın en işlek çarşılarından birisi olan ve esnafıyla halkıyla orta gelirli insanların mal alıp sattığı yer olan Melek Girmez'i ziyaret eden Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, vatandaşlara erken seçim isteyip istemediklerini sordu. Yavuz Donat'ın yazısından Melek Girmez notları:
Adana'nın en hareketli yerlerinden. Ağırlık "Ortadirek." Mardin'de, Diyarbakır'dan, Hakkâri'den, Şırnak'tan göç alan bir semt. Esnafı ziyaret ettik. Müşterileri dinledik. Ve bir ara. "Seçimi, siyaseti" sormak istedik. Çamaşır, çorap, gömlek satan bir esnaf dedi ki: Gardaş ne seçimi? Korona belimizi büktü. Hele dur bi, kendimize gelek.
KİMSE ADALET ÖĞRETMESİN BİZE. İHANET EDENE MERHAMET EDİLMEZ BİZDE
Karayolunda yolculuk yaparken bir kamyonun kasasında yazan ''İhanet, Adalet ve Merhamet'' kavramlarını içeren bir yazıya dikkat çekerek, Türk Milletinin terörle mücadeleye bakış açısını ve partisine ihanet ederek yeni siyasi parti kuranları nasıl değerlendirdiğini özetleyen Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, yazısını şöyle tamamladı:
Yolda. Yine "Dikkatimizi çeken" bir kamyon. 68 ACD 624. Kamyonun arkası "Mesajlı." Kamyoncu, "Sosyal medya... Twitter... Instagram... Facebook... Linkedin" nedir, bilmiyor. "İçinden geçenleri" kamyon kasasının arkasında paylaşıyor: "Kimse adalet öğretmesin bize. İhanet edene merhamet edilmez bizde."