MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dokuz tesisin hizmete açılması ve mesir macunu dağıtılması töreninde Devleti yöneten Hükümet gibi karşılanınca, AKP Hükümeti ve bürokratlarınca kıskanç tavırların sergilendiği görüldü.
Manisa'da, 473. kez düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne katılan Devlet Bahçeli, Manisa Belediyesi’nin ‘9 Hizmet 9 Açılış’ başlığıyla gerçekleştirdiği toplu açılış töreninde açılışları yaptı. Dokuz açılışın yapıldığı törende Laleli Mahallesi’nde Atatürk Gençlik Merkezi, spor salonu, ulaşım koordinasyon merkezi ve üç adet atık depolama alanı, her mahalleye spor merkezi, Güzelyurt Çocuk Merkezi, tıbbi atık tesisi, sosyal hizmet binası, Bedesten Meydanı ve Efendiler Kahvesi, Çanakkale Şehitliği Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu hizmete girdi.
AKP HÜKÜMETİ VE BÜROKRATLARI BAHÇELİ'Yİ KISKANINCA VALİ YÜRÜYÜŞ KORTEJİNİ İKİYE BÖLDÜRTTÜ.
Manisa'da bu yıl 473'üncüsü düzenlenen Mesir Festivali kortej yürüyüşü, Valilik önünde başladı. Bahçeli'nin yanında duran MHP'nin 15 milletvekili ile CHP milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Hasan Öner kol kola girerek yürüdü. Manisa halkı evlerinin balkon ve pencerelerinden MHP liderine alkışlarla destek verdi, balkonlara Türk bayrakları asıldı, 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganı atıldı. Bahçeli de sık sık duraklayarak, balkonlardaki halkı eliyle selamladı.
Bahçeli, Sultan Camii'ne giderken Manisalılar Bozkurt selamı yaparak sloganlar attılar. AKP ve PKK işbirliğiyle yapılan PKK açılımları çerçevesinde İmralı müzakerelerinin yapılmasına karşı MHP'nin dik durması Manisalıların Devlet Bahçeli'ye olan desteğini daha da arttırmıştı.
Manisalıların MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Devleti yöneten Hükümet Başkanı gibi karşılaması ve sevgi seliyle kucaklaması, AKP Hükümeti ve bürokratlarını tedirgin etmişti. Bu tedirginlik neticesinde iktidar tarafının Devlet Bahçeli'yi kıskanması yürüyüşün şeklini değiştirdi. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün talimatıyla güvenlik görevlileri, protokolü ikiye böldü.
AKP Hükümeti halkı bölme marifetini burada da göstermişti. Bu uygulama vatandaşların tepkisine yol açtı. Manisalılar bürokratların vatandaşları ikiye bölmesine karşılık MHP lideri Bahçeli'ye daha fazla ilgi gösterdi. Bu görüntü, ülke genelindeki AKP Hükümetinin Türk Milletimizi ayrıştırıcı faaliyetler göstermesi neticesinde halkın MHP'ye ve Devlet Bahçeli'ye ilgisinin artması örneklerinin yansımasıydı.
MESİR MACUNU GELENEĞİ
Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen festivalde, 473 yıllık şifa geleneği bir kez daha yaşatıldı. 1 milyon lira bütçeyle hazırlanan festivalde, temsili saçım töreni öncesi 'Bir Kadın Bir Erkek' dizisinin oyuncuları olan Demet Evgar ve Emre Karayel, tarihi Hafsa Sultan ve Merkez Efendi rollerini canlandırdı.
Geçen yıl 4 ton karılan mesir macunu, bu yıl ilk kez 5 ton karıldı ve caminin minarelerinden halka saçıldı. Yüzlerce kişi, 'Eller havaya eller şifaya' diyerek, macun topladı. Saçım törenin başlangıcında Devlet Bahçeli, vatandaşlara mesir saçtı. Festivale 40 bine yakın kişi katıldı.
Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim'in eşi, Muhteşem Süleyman diye tarihe geçen Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan, Manisa'dayken hastalanır. Hastalığına çare bulunamayan Hafsa Sultan'ın yaptırdığı Sultan Camii Medresesi'nin başına getirilen Merkez Efendi bitki ve baharatların karışımından oluşan bir macun hazırlar. 41 çeşit baharat karıştırılarak hazırlanan bu macunu yiyip sağlığına kavuşan Hafsa Sultan hastalara bu macunun verilmesini ister. Halktan gelen isteğin artması üzerine, kağıtlara sarılan macun Sultan Camii'nin kubbe ve minarelerinden halka saçılmaya başlanır. Halk her yıl mart ayında Sultan Camii'nin önünde kendiliğinden toplanır ve böylece Manisa Mesir Şenlikleri doğmuş olur.
MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ'NİN KONUŞMASI
473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali saçım töreni için Manisa'ya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa Ülkü Ocakları Başkanlığı ile Belediyeyi ziyaret etti. Bahçeli'nin, Ülkü Ocakları Başkanlığı ziyareti basına kapalı olarak gerçekleşti. Bahçeli, buradan Belediyeye geçerek, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti. Ergün, burada 2009 yılından bu yana belediyenin Manisa'da yapmış olduğu çalışmaları sunumla anlattı.
Cumhuriyet Meydanı'nda Manisalılara hitap eden MHP Genel Başkanı şunları söyledi:
TBMM’de AK Parti'nin teklifi olarak getirilmiş olan Büyükşehir Yasa Teklifi kabul görmek suretiyle uygulamaya geçmiştir. 16 büyükşehir yanına 13 büyükşehir belediyesi ilave edilmiş daha sonra Ordu ilimizin de büyükşehir olmasıyla toplam büyükşehir belediye sayısı 30’a çıkmıştır. Bir ilimizde toplumsal dinamizm, kolektif ihtiyaçların artması, sosyo ekonomik gelişmişlik seviyesi, il belediyesinin sunacağı hizmetlerin kapsamını genişletebilir. Yeni sorumluluklar yükleyebilir ve bu sorumluluklar çerçevesinde yeni kurumsal yapıya ihtiyaç duyulabilir.
İşte Manisa bu anlayış çerçevesinde büyükşehir belediyelerimizden bir tanesi olmuştur. Manisa’ya büyükşehrin hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. MHP olarak bu talepler çerçevesinde büyükşehir belediyesinin sayısının artması karşı olduğumuz bir gelişme olarak nitelendirilmemeli.
Büyükşehir Yasası ile Güneydoğu Anadolu’da özerk bölge, federal yapı kurulma tehlikesi var. MHP olarak bu talep çerçevesinde büyükşehir belediyesinin sayısının artması karşı olduğumuz bir gelişme olarak nitelendirilmemeli. Ancak, bu büyükşehir belediyesi olma sürecinin arkasında milletimizin karşı karşıya kaldığı büyük tuzakları bu memleketin evlatları hangi siyasi partide olurlarsa olsun iyi fark etmelidir. Bu konunun altını çiziyor ve gelişmeleri değerlendirirken bu yönüyle Manisalı aziz insanlarımızın dikkatine sunuyorum. Muhterem Manisalılar bir an düşünelim.
Diyarbakır var olan 16 büyükşehirden bir tanesidir. Büyükşehir olarak merkez ilçelerle beraber büyükşehir kapsamı belirlenmiştir. Ancak, son Büyükşehir Yasası ile birlikte büyükşehir alanı mülki idare ile örtüşür hale gelmiştir. Yani tüm il sınırları da genişlemiştir. Van, Mardin, Şanlıurfa büyükşehir olmuştur. Bu kentlerin arasında kalan özellikle 2011 ve 2012 yıllarında terörün tırmanmasıyla alan hakimiyetinin bölücü etnik unsurlar tarafından sağlandığı Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Bingöl, Bitlis, Tunceli ve Ağrı birlikte düşünüldüğü vakit tam Güneydoğu Anadolu’da yaklaşık 134 bin kilometrekare toprak alanı olan 8 milyon 200 bin insanın yaşadığı bir coğrafya parçasıdır.
Vatanımızın bir bölümüdür. Eğer vatanın bu bölümü büyükşehir tuzağı ile demokratik cumhuriyet, özerk bölge, federal yapı için hazırlanmış yer döşemeleri ise bu yer döşemeleri başkanlık sistemi ile bu projenin unsurları haline getiriliyorsa büyükşehir bir tuzak olarak milletimizin karşısındadır. İnşallah bu gerçekleşmeyecektir. Buna aziz milletimiz izin vermeyecektir.
Manisa halkından önümüzdeki seçimler için de destek istiyorum. Öyleyse Büyükşehir Yasası’nı amaçları çerçevesinde değerlendirerek sizlerin mutluluğunu huzurunu kolektif ihtiyaçlarını karşılayacak bir şekilde sunmalıyız. O halde Manisa’nın büyükşehir olması hayırlı olmuştur. Manisa’nın merkezindeki bu değişimi il sınırları kapsamındaki yerlere de götürmeliyiz. 30 Mart 2014 de yapılacak seçimde, 2009’u bize hediye ettiniz, 2014’ü de hediye etmenizi istiyorum. Çünkü büyükşehir olmak yeni bir belediye anlayışını getirmek demektir. Büyükşehir olunca büyük şehri kuracak kurucu bir başkana ihtiyaç vardır. Onun da tecrübesi olmalıdır hizmeti olmalıdır ve geleceğe güven vermelidir. Bugün bunların işaretini Manisa’da görüyorum.