MHP'li Aycan'dan Boşanmalara Yönelik Düzenleme Talebi

Son yıllarda artan boşanma davalarının sosyal bir sorun haline geldiğine dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, boşanmayla ortaya çıkan çocukların velayeti ve yoksulluk nafakası sorunu konusunda yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

 

BOŞANMA DAVALARI SOSYAL BİR SORUN HALİNE GELDİ

 

Sayıları sürekli artan ve bir türlü bitmeyen boşanma davalarının sosyal bir sorun haline geldiğine dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Türk Medeni Kanunu'nun 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe girmesi çok önemli bir gelişmedir. Sosyal hayatımızı düzenleyen Kanun özellikle kadın hakları açısından dönüm noktasıdır, kutlanması gereken bir gündür. O günden bugüne elbette sosyal hayatımızda önemli değişiklikler olmaktadır ve Kanun'da da gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. Günümüzün en önemli sosyal sorunu ise boşanmalardır. Boşanmalar ve boşanma davaları artmaktadır. Milyonlarca kişinin bitmeyen boşanma davaları çok önemli bir sosyal sorundur. Bu soruna mutlaka müdahale etmeli ve düzenleme yapılmalıdır.'' dedi.

 

ÇOCUKLARIN VELAYETİ VE NAFAKA SORUNUNA YÖNELİK YENİ DÜZENLEME YAPILMALI

 

Boşanmayla ortaya çıkan çocukların velayeti ve ayrılan iki tarafı da memnun etmeyen yoksulluk nafakası sorununa yönelik yeni düzenlemeler yapılması ihtiyacını dile getiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Boşanmayla ortaya çıkan en önemli sorun ise çocukların velayetidir. Türk Medeni Kanunu'nda mutlaka düzenleme yapılarak çocukların velayetinin boşanmış olsalar da anne ve babaya ortak olarak verilmesi zorunluluktur. Boşanma sonrasında ortaya çıkan önemli bir konu da yoksulluk nafakasıdır. Bu konuda da mutlaka düzenleme yapılmalıdır. Nafaka ödeyen de nafaka alan da durumdan memnun değildir.'' dedi.