MHP'li Karakaya: Beka Meselesi Güvenlikten İbaret Değil

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Gündem programında, maden sahasının genişletilmek istenmesine karşı çıkan CHP'nin Akbelen'den bir Gezi Parkı kalkışması çıkarmaya çalışması sonrasında yaşanan gelişmeler konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, aldığı seçim yenilgisini unutturmak için Akbelen'de kargaşa ve gürültü çıkarmaya çalışan CHP'nin Türkiye'nin meselelerini iyi okuyamadığını belirterek, devletin ve milletin beka meselesine sadece güvenlik boyutuyla bakılamayacağını, olaya bütüncül yaklaşımla bakılması gerektiğini söyledi.

 

AKBELEN'DEN BİR GEZİ KALKIŞMASI ÇIKARMAYA ÇALIŞAN MUHALEFETİN TUTUMU

 

Muğla'nın Milas ilçesinde, Akbelen ormanında bulanan madenin çıkarılması kapsamında, yerli linyitten elektrik üreten Yeniköy Kemerköy termik santrallerinde maden sahasının genişletilmek istenmesine karşı çıkan CHP öncülüğündeki muhalif unsurlar, ağaç kesimini bahane ederek çeşitli provokasyonlara imza atmıştı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, görevini yapan Jandarma personeline hakaret edip 'Eşkıya' diyerek kovalamıştı. Hızını alamayan CHP, tatile giren TBMM'yi hiç bir sonuç elde edemeyeceğini bile bile 15 gün içinde 2. kez olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Akbelen'den bir Gezi Parkı kalkışması çıkarmaya çalışan CHP öncülüğündeki muhalif unsurların tutumu hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA'DAN AKBELEN OLAYLARINA YÖNELİK ÇARPICI AÇIKLAMALAR

 

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayan CHP'nin aldığı yenilgiyi unutturmak için şov yapmaya başladığına dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "CHP seçimden sonra aldığı yenilgi sonrasında bir şov peşinde. Mesele sadece CHP meselesi de değil. Bu tür olayları değerlendirmeye, kendi propagandaları kendi amaç ve gayeleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışanlar da var. Nitekim Gezi olaylarında da öyle denmedi mi? Parkta kesilen bir ağaç üzerinden tartışma başlatılarak, kimisi parkta kesilen hakikaten bir ağaç dedi ama; sonuç olarak neyi gördük? Ortalığı karıştırmak isteyen, sokağı taşırmak isteyen birçok terör örgütünün gruplarını gördük. Bu zaman zaman, hatta periyodik olarak, Türkiye'de sürekli deneniyor. Kalkışmalara yönelik bir takım girişimler yapılıyor. Biz MHP olarak kamuoyunu da sürekli uyarıyoruz." dedi.

 

MUHALEFET KENDİ KRİZİNİ ÖRTBAS ETMEK İÇİN KARGAŞA VE GÜRÜLTÜ ÇIKARIYOR

 

Akbelen'den bir Gezi Parkı kalkışması çıkarmaya çalışan CHP'nin izlediği stratejiye tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Sayın Genel Başkanımız bu konularda son derece hassas davranıyor. Ve yaptığı açıklamalarda da bu konulara dikkat çekmeden geçmiyor. Dolasıyla bu gezi olaylarına da dönüştürme girişimine götürülmeye çalışılıyor. Herkes bu olaylardan nemalanmaya çalışıyor. Kimisi Gezi olayları gibi Türkiye'de bir yerel seçim öncesinde kargaşa, gürültü çıkarmaya çalışıyor, kimisi de kendi partisindeki krizleri örtmeye çalışıyor. CHP'ye baktığımızda sesi çok çıkanların önemli bir kısmı, davranışları itibariyle bakıldığında aynı HDP milletvekilleri gibi davranıyorlar. Aklımıza şu geliyor; yıllar öncesinde 'HDP'yi meclise taşıyacağız, CHP'lileştireceğiz, Türkiye  partisi yapacağız' diyenler vardı. Bu amaç ve saiklerle böyle bir şeye giriştiklerini söyleyenler vardı. Bugün baktığımızda ise; CHP Milletvekilleri orada binbir fedakarlıkla görev yapan kamu görevlilerini, Türk polisini, Türk askerini, Milletvekili zırhına bürünerek kovalayacak kadar da alçalabiliyorlar." dedi.

 

DEVLETİN BEKA MESELESİNE BÜTÜNCÜL YAKLAŞIMLA BAKILMALIDIR

 

Devletin ve milletin beka meselesine sadece güvenlik boyutuyla bakılamayacağını belirterek, MHP'nin konuya bakış açısını anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Eğer biz bu ülkede istihdam istiyorsak, bu ülkede refah istiyorsak, biz bu ülkede ekonomik anlamda huzur istiyorsak, alternatif kaynakları ya da kendi yerli kaynaklarımızı artırmak zorundayız. Biz MHP olarak; çevreye en duyarlı partilerin başında  geliyoruz. Özellikle, ekosistemin önemini sürekli vurgulayan bir siyasi partiyiz.  Biz devletin ve milletin bekâsından bahsederken, sadece güvenlik boyutu ile olaya bakmıyoruz. Olaya bütüncül yaklaşımla bakıyoruz. Yani bekânın bugün bileşenleri sadece güvenlik değil. Bunlar; ekonomi, ekosistem, sağlık, ruh sağlığı da dahil, hatta MHP'nin bu konuda yasa tasarıları mevcuttur. Eğer devlet, millet bekâsından bahsediyorsak, bu bekâ bütündür, bütüncül bakılması gerekir. Özellikle çevre de milletin bakâsı için önemlidir. Son günlerde yaşadığımız sıcaklıkların günlük hayatımıza tesirlerini ve arka planda iklim değişikliğinin getirmiş olduğu sorunları gördüğümüzde ülke ve millet olarak her ne kadar globâl seviyede yaşanmış olsa da, üzerimize düşeni yapmakla mükellef olduğumuzu her seferinde ifade ediyoruz." dedi.