Ermeni Açılımcısı AKP Hükümetinin AKilleri Ermenilerden özür dilenmesini isterken, işbirliği yaptığı Ermeni tohumu PKK'nın Türk Bayrağı yakmasına sesini çıkarmazken, Ermenistan'da Türk Bayrağı yakılmasına tepki göstermesinin anlamı yoktur.
Sözde 1915 olaylarının 98. yıl dönümü için binlerce kişi Ermenistan'ın başkenti Erivan'da anma törenine katıldı. Opera binası önünde toplanan kalabalık, ellerinde meşalelerle yürüyüş yaparak, Türk Bayrağı yaktılar.
AKP Hükümetinin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Türk Bayrağı yakılmasına tepki göstererek şöyle dedi:
Bu provokasyondan eminiz ki en çok Türkiye'de yasayan Ermeni kardeşlerimiz rahatsız olmuşlardır. Ermenistan'da yaşayan Ermeni halkı bir eylem yapacaksa bunu kendi sefaletlerini ve umutlarını sömüren diasporaya karşı yapmalıdır. Ermenistan, zerre kadar umurlarında olmadığı diasporanın piyonu olmaktan vazgeçmelidir. Ermenistan halkı diasporanın umrunda olsaydı, kendi ülkesini bu nefret pazarının piyonu olarak sefalete sürüklemezdi. Bu nefret tüccarlığı bu zamana kadar Turkiye'ye ve Ermenistan dışında yaşayan Ermeni diasporasına çok bir sey kaybettirmedi. Bu kirli pazarin tek mağduru vardır o da Ermenistan halkıdır.
EGEMEN BAĞIŞ ERMENİ AÇILIMCISI VE PKK MÜZAKERECİSİ AKP HÜKÜMETİNİN BAKANI DEĞİL Mİ?
AKP Hükümetinin Bakanı Egemen Bağış, kendi hükümetinin Ermeni açılımı yaptığını unuttu mu? Devleti yönetenlerin Ermenistan'a futbol maçı izlemeye gidişini unuttu mu? Türkiye'de Ermenistan ile oynanan maçta Azarbaycan Bayraklarını toplattıklarını unuttu mu?
Egemen Bağış, Ermenilerden Kürtlüğe dönen PKK'nın Türkiye'de Türk Bayrağı yakmasına ne kadar tepki gösterdi ki, şimdi Erivan'daki Ermenilerin Türk Bayrağı yakmasına tepki gösterme şovu yapıyor? Egemen Bağış, Türkiye'de Türk Bayrağı yakan PKK'nın Ermeni tohumu lideri Öcalan ile İmralı'da müzakere yapılmasını sağlayan AKP Hükümetinin Bakanı olduğunu unuttu mu?
PKK'nın Nevruz mitinginde Türk Bayrağı olmamasına AKP Hükümeti ne kadar tepki gösterdi ki? Toplantılarında Türk Bayrağı olmayan PKK ile birlikte sözde çözüm sürecini yürüten Egemen Bağış'ında üyesi olduğu AKP Hükümeti değil mi?
Egemen Bağış'ın Başbakanı Erdoğan ile PKK lideri Öcalan'ın belirlediği AKil Adamlar Heyeti'nin önemli bir kısmı, Türklerin Ermenilerden özür dilemesini isterken, Egemen Bağış neden sessiz kalmıştı? Egemen Bağış'ında üyesi olduğu AKP'nin AKilleri ile Ermenistan'da Türk Bayrağı yakan Ermenilerin ortak talebi, Türklerin Ermenilerden özür dilemesi değil mi?
Egemen Bağış'ın Başbakanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'ne başkaldıran Dersimlilerden özür dilenmesini talep ederken, Egemen Bağış neredeydi? Dersim'de Devlete başkaldıranların esas olarak Ermenilikten Kürtlüğe dönenler olduğunu Egemen Bağış ve Başbakanı bilmiyor mu?
AKP Hükümetinin Ermeni ve Ermenilikten Kürtlüğe geçiş yapan siyasi kürtçülere olan sevgisi, muhabbeti ve işbirliği ortadayken, Egemen Bağış'ın Erivan Ermenilerinin Türk Bayrağı yakmasına tepki göstermesinin hiç bir anlamı yoktur.
EGEMEN BAĞIŞ YAHUDİLER İLE YAPTIĞI TOPLANTIDA NE DEMEK İSTEMİŞTİ?
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir’de bulunduğu 16 Haziran 2010 yılında İzmir Musevi Cemaati Yönetim Kurulunu Swiss Otel’de bir sohbet toplantısına davet etmişti. Egemen Bağış'ın bu toplantıda söylediği sözlerin manasını Müslüman Türk Milletimizin takdirine bırakıyoruz.
Egemen Bağış cevaben yaptığı konuşmada, Gazze olayları nedeni ile Musevi vatandaşların etkilenmemesini istediklerini, farklı inançlara sahip tüm cemaatlerin kendileri için çok değerli olduklarını ifade etti. Bunun yalnız kendi görüşü değil, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm hükümetin görüşü olduğunu ilave ederek, İstanbul’daki Musevi Cemaati ile olan yakın ilişkilerinden bahsetti. Bu ilişkileri İzmir Musevi Cemaati ile de kurmak istediğini, herhangi bir ihtiyaç halinde kendisini aramaktan çekinmemelerini tüm samimiyeti ile ifade eden Bakan Bağış konuşmasının devamında, “azınlık” ve “gayrimüslim” terimlerini beğenmediğini, bu ülkede kimin köklerinin daha eskiye dayandığının araştırma konusu olduğunu, dolayısı ile kimin azınlık kimin çoğunluk olduğunun tartışılabileceğini söyledi.
Bağış, bir kiliseyi ziyaretinde ise “müslim” kelimesinin “inanan” anlamına geldiğini, kendilerine “gayrimüslüm” denildiği zaman “inanmayanlar” anlamına geleceği için bundan rahatsız olduklarını ifade eden patrik ile söyleşisinden sonra “gayrimüslim” yerine “farklı inanç grupları” terimini kullanmayı daha uygun gördüğünü anlattı.
Bundan sonraki İzmir ziyaretinde tekrar bir araya gelmek ve en azından bir sinagogu ziyaret etmek istediğini ifade eden Bakan Egemen Bağış, toplantıya katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ederek iyi dileklerde bulundu.
ERMENİSTAN TAŞNAK PARTİSİ'NİN SÖZLERİNE EGEMEN BAĞIŞ VE AKP HÜKÜMETİ KARŞI ÇIKABİLDİ Mİ?
Ermeni Diasporası; Ağrı Dağını ve Doğu Anadoluyu tarih boyunca hep kendi toprakları görmüşler ve asla " DÖRT T PLANI" taleplerinden vazgeçmemişler.Tanıtmak,Tanınmak , tazminat,Toprak.Ermeni terörünün amacı; sözde Ermeni soykırımı iddialarını ve Ermenilerin taleplerini dünya kamuoyuna duyurmaktır. Nihai hedef ise, "Büyük Ermenistan" rüyasıdır. Büyük Ermenistan'a giden yolda atılması gereken en önemli adım, sözde iddialar konusunda kamuoyu oluşturmak ve Türkiye'ye yönelik emelleri gerçekleştirmektir.
“Ermeni toprakları bugün Türkiye’nin elinde. Yarın Kürtlerin eline geçerse onlardan geri isteriz”
Ermenistan’da Taşnak Partisi'nin Erivan temsilcisi Kiro Manoyan, “Ermeni toprakları bugün Türkiye’nin elinde. Yarın Kürtlerin eline geçerse onlardan geri isteriz” dedi. Erivan’da 1915 olaylarının yıldönümü vesilesiyle düzenlediği basın toplantısında Ermenistan’ın bölgede köklü değişimlere hazır olması gerektiğini dile getiren Manoyan, “Ermenistan’ın iade edilmesini istediği topraklar şu anda Türklerin egemenliği altında. Yarın bizim iade edilmesini talep ettiğimiz Ermeni toprakları Kürtlerin eline geçerse onlardan geri vermelerini talep ederiz. Bölgemizde gerçekleşebilecek köklü değişimleri seyirci olarak izleyebileceğimiz gibi, gidişatı yönlendirmek de elimizde. Gelişmeleri yakından takip ederek hareket etmeliyiz” dedi.
Türkiye’nin sözde soykırımı tanıyıp tanımadığının tazminat meseleleriyle mülkiyet hakları konularını kapsamadığını da aynı basın toplantısında dile getiren Taşnak partisi temsilcisi Manoyan, “Tazminatlar meselesi bir hukuk süreci. Tıpkı Ermeni kilisesine ait Türkiye’deki mülklerin geri verilmesi gibi. Bu yüzden Ankara’nın soykırımı tanımasını beklememize hiç gerek yok. Hukuki süreçleri bir an önce çalıştırmalıyız” açıklaması yaptı.
Manoyan ayrıca yaklaşan 2015 yılının Ermeni davasında bir dönüm noktası olacağının altını da çizerek, “Ermenistan, elimizi kolumuzu bağlayan İsviçre protokolleri altındaki imzasını bir an önce geri çekmeli. Ermenistan bunu yapmadığı takdirde 24 Nisan 2015 arifesinde Türkiye meclisi iki protokolden birini, herhangi bir adım atılmasını öngörmeyen bölümünü onaylayarak dünyaya Ermenistan ile arasında uzlaşı sürecinin çalıştığı imajını yaratabilir. Ankara böyle bir adım atarsa Ermenistan dünyanın gözü önünde suçlu duruma düşer. Bu yüzden protokol meselesinin bir an önce nokta konmasında büyük fayda var” dedi.
|