|
||
MHP Adana İl Başkanlığından Ümit Özdağ Açıklaması | ||
MHP Adana İl Başkanlığından, Ümit Özdağ hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunuldu. | ||
ADANA HABERLERİ Haberi | ||
|
||
|
||
28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Altılı Masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a tepki gösteren MHP Adana İl Başkanlığı, muhalif ittifakın olası iktidarında İçişleri Bakanı olmayı umud eden Ümit Özdağ hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
ÜMİT ÖZDAĞ'IN ORADAN ORAYA SAVRULAN SİYASİ GEÇMİŞİ
12 Mart 1971 tarihinde verilen Askeri Muhtıradan bir gün önce Başbuğ Alparslan Türkeş'e ihanet eden Muzaffer Özdağ'ın oğlu olan Ümit Özdağ, Başbuğ Alparslan Türkeş'in çizgisinden hiç ayrılmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi genel başkanlıktan indirmek için önce karşısına aday olmuş, kazanamayınca da aynı amacı güden MHP içindeki diğer muhaliflerle birliktelik yapmıştı. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ameliyat geçirdiği bir dönemde hasta yatağında olmasını fırsat bilen Ümit Özdağ'ın MHP'ye ihanet boyutunu anlamak için; diğer muhalifler ile Tarla Kongresi'ni toplamaya kalkışmasını ve öncesinde yaşanan 7 Haziran 2015 seçim sürecini iyi analiz etmek lazım.
MHP'YE İHANETİN 4 ATLISI; MERAL AKŞENER, KORAY AYDIN, SİNAN OĞAN VE ÜMİT ÖZDAĞ
Ak Parti'nin ilk kez TBMM'de azınlığa düştüğü ve Yüzde 60 blok olarak isimlendirilen muhalefet cenahının ilk kez Milletvekili sayısında çoğunluk elde ettiği 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri neticesine göre; yüzde 60 muhalefet bloğunun içinde olan HDP ile koalisyon hükümeti kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pensilvanya'dan devreye giren Fethullah Gülen'in CHP+MHP+HDP Koalisyonunun kurulması çağrısını ve Kemal kılıçdaroğlu'nun Başbakanlık teklifini reddederek, seçimlerin yenilenmesini istemişti. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yüzde 60'lık muhalif bloktan ayrıldığı seçim gecesinin, Meral Akşener'in de MHP'den ayrılmaya karar verdiği gece olduğuna dair, bir çok siyasi olay sıralanabilir. Erdoğan'ı iktidardan indirmenin tek yolunun MHP'nin ayrılmasıyla eksilen 60'lık muhalif blok oylarının tamamlanmasını isteyen küresel güçler ile aynı düşünen Meral Akşener; MHP Lideri Bahçeli'nin hasta yatağında olmasını fırsata çevirip Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan gibi siyasetçiler ile birlikte düzenledikleri Tarla Kongresi'nde MHP'yi ele geçirmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadı.
Tarla Kongresinde beraber olduğu Koray Aydın ve Ümit Özdağ ile birlikte MHP'ye ihanet ederek İyi Parti'yi kuran Meral Akşener, Türk milliyetçilerinden bir kısmını Sol Cenaha Yamama Eylem Planı'nı uyguladı. Genel Başkanlarına ihanet etmeyi alışkanlık haline getiren Ümit Özdağ, FETÖ'cülükle suçladığı İyi Parti'den ayrılarak Zafer Partisi'ni kurdu. Sinan Oğan ise MHP'de kaldı. MHP'de kalmayı tercih eden Sinan Oğan, partiden ihraç edildi. 14 Mayıs seçimleri öncesinde MHP'nin desteklediği Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'ın kazanmaması için Sinan Oğan'ı Cumhurbaşkanı Adayı gösteren Ümit Özdağ, 14 Mayıs seçimi sonrası Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakını destekleme kararı alması üzerine, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Altılı Masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı.
TÜRK MİLLİYETÇİSİ GEÇİNEN AKŞENER, AYDIN VE ÖZDAĞ NİHAYET HDP İLE AYNI ÇİZGİDE BULUŞTU
Tarla Kongresi'nde MHP'ye ihanet ettikten sonra siyaseten oradan oraya savrulan Ümit Özdağ, 28 Mayıs seçimleri öncesinde nihayet Türk Milliyetçilerinin oyunu Sol Cenaha aktarma rolünü üstlenen Meral Akşener ve Koray Aydın ile Millet İttifakında tekrar buluştu. Süleyman Demirel'in Milliyetçi Cephe Hükümetlerine destek veren Başbuğ Alparslan Türkeş'in yolundan giderek, Türk Milletinin bekası için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakı'nı kurarak Ak Parti Hükümetine destek veren MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Milliyetçiliğini sorgulama hadsizliğine düşen Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın; PKK ile pazarlık ediliyor diye karşı çıktıkları geçmişteki çözüm sürecinin bir parçası olan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantılarıyla günümüzde aynı Cumhurbaşkanı Adayını destekler hale geldiler.
ALTILI MASANIN PROTOKOLÜ İLE ÜMİT ÖZDAĞ'IN SUNDUĞU PROTOKOLÜN ÇELİŞMESİ
28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Altılı Masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir protokol imzalayan Ümit Özdağ, Anayasa'nın ilk dört maddesinin korunmasını, Kayyum atamalarının mahkeme kararıyla gerçekleşmesini Millet ittifakına şart koştu. Ancak olası iktidarlarında; Türklüğü Anayasa'dan çıkaracaklarını, terörle mücadelede başarılı olan İHA ve SİHA'lara dokunacaklarını, sınır ötesindeki Türk Askerini çekeceklerini, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı serbest bırakacaklarını, terörle bağlantılı Belediyelere Kayyum atanmasına son vereceklerini, HDP'nin özerklik taleplerine yeşil ışık yakılabileceğini açıkça söyleyen Altılı Masadaki siyasetçilerin imzaladığı protokol ile Ümit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladığı protokol, birbiriyle çelişiyordu.
ÜMİT ÖZDAĞ'IN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KOLTUĞUNA TALİP OLMASI
7'li muhalif ittifak cenahına geçince iktidar havasına giren Ümit Özdağ, daha önce suriyeliler konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile takışmasına hatırlayarak, "Söz Suriyelileri ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım." sözleriyle, olası iktidarlarında İçişleri Bakanı olacağını ilan etti. Gazetecilerin "İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturmak ve sığınmacıları da bu yetki çerçevesinde gibi bir isteğiniz var mı?" sorusuna, "Tabi ben bunu isterim. Partim de bunu ister.'' cevabını verdi. Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı koltuğuna heveslenmesine tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, ''Ümit Özdağ, günün şakasını yapmış sanırım!'' diyerek, Altılı Masanın bunu kabul etmeyeceğinin sinyalini verdi. Esasen olası iktidarlarında İçişleri Bakanlığı koltuğuna heveslenen diğer parti olan İyi Parti'den ise henüz bir ses çıkmadı ama yakında tepki göstermesi bekleniyor.
MHP ADANA İL BAŞKANLIĞINDAN ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLAMASI
Tüm bu gelişmeler ışığında; 14 Mayıs seçimleri öncesinde oluşturduğu Ata İttifakını 28 Mayıs seçimleri öncesinde dağıtıp PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği muhalif ittifaka geçiş yapan Ümit Özdağ'ın, olası iktidarlarında İçişleri Bakanlığı koltuğuna heveslenmesi konusunda açıklamalarda bulunan MHP Adana İl Başkanlığı, yukarıda anlatıldığı üzere 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonrasında kendisine teklif edilen Başbakanlığı reddeden MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tavrı ile imzaladığı bir protokolden sonra havaya girip İçişleri Bakanlığı koltuğuna heveslenen Ümit Özdağ'ın tavrını hatırlatıp, Ümit Özdağ'a eleştirilerini sundu.
PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği muhalif ittifakın olası iktidarında İçişleri Bakanı koltuğuna oturma hayali kuran Ümit Özdağ'ın, bu göreve geldiğinde terör örgütü PKK ile nasıl mücadele edeceğini sorgulayan MHP Adana İl Başkanlığı, ''Arada fark var. Kimileri bugünlerde bir bakanlığa tav olup Zillet İttifakı'na destek açıklaması yaparken Lider Devlet Bahçeli Başbakanlık teklifine bile tepki göstermişti. HDPPKK destekli koltuğa talip olmak onur değil, onursuzluktur! Dahası o koltuğun bedeli Kandil'i gücendirmemektir. Hayal olan Cumhurbaşkanlığı gölgesinde içişleri Bakanlığı hayali kuran Ümit Özdağ. Farz etki hayalin gerçek oldu. PKKHDPCHP'nin kucağında İçişleri Bakanı olarak ne yapacaksın? Sana boşuna Ümitsiz Vaka denmiyor! Allah akıl fikir versin!'' değerlendirmesini yaptı.
ÜMİT ÖZDAĞ'IN NEREYE KOŞTUĞUNA YÖNELİK SİYASİ ANALİZ
TARLA KONGRESİ'nde MHP'ye ihanetin 4'lü Şebekesinden birisi olan Ümit Özdağ, Suriyelilere karşı olmaya indirgediği Türk Milliyetçiliği edasıyla, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin karşısında konumlanmaya devam etmek ve Meral Akşener ile başlattığı Türk Milliyetçilerinin oyunu Sol Cenaha aktarma rolüne tekrar dönmek adına; HDP'nin destek verdiği ittifakla yol yürümenin yollarını aradı.
TARLA KONGRESİ'nde beraber olduğu Sinan Oğan'ı Cumhurbaşkanı Adayı yaparak başaramadığı, MHP'nin destek verdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iktidardan indirme hedefini gerçekleştirmek isteyen Ümit Özdağ, Sinan Oğan'ın Cumhur ittifakını destekleme kararı sonrasında, yine TARLA KONGRESİ'nde beraber olduğu Meral Akşener'in içinde olduğu muhalif ittifakı destekleme kararı aldı.
''Birleşe birleşe kazanacağız'' sloganları atılırken, ''Kazanırsa iç savaş çıkar'' dediği PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteklediği Cumhurbaşkanı Adayına destek açıklaması yapan Ümit Özdağ, 'Türkiye'de İç Savaş Çıkması için mi?' bu kararı alıp almadığını açıklamalıdır. Atılan sloganda ileri sürülen birleşmenin içerisinde PKK ve siyasi uzantısı HDP'nin olduğunu görmüyor mu? Suriyelilere karşı olmaya indirgediği Türk Milliyetçiliği iddiasını ve Devlet Bahçeli'den daha fazla Milliyetçi olma iddiasını, bu kararıyla mı sürdürecek?
Ümit Özdağ, Türkiye'yi bölmek için özerklik isteyen PKK'nın siyasi uzantısı HDP, Türklüğü Anayasa'dan çıkaracağını açıklayan Ali Babacan ve bu söyleme sessiz kalan geçmişte suçladığı Meral Akşener ile birlikte kolkola yürüyerek, nasıl Türk Milliyetçisi kalabilecek? Muhalif ittifakın Milletvekilleri destek vermeden TBMM'de bir karar alınamayacaksa, Ümit Özdağ'ın Kemal kılıçdaroğlu ile imzaladığı protokolün ne hükmü var?
PKK'nın siyasi uzantısı HDP'siz iktidar şansı olmayan ve HDP'nin onayı olmadan TBMM'de kanun çıkaramayacak olan muhalif ittifakın olası iktidarındaki İçişleri Bakanlığına İyi Parti'den sonra talip olan Ümit Özdağ, HDP'ye rağmen İçişleri Bakanlığı görevini nasıl alacak, görevi alsa dahi terörle nasıl mücadele edecek?
Netice itibariyle Ümit Özdağ, bu saatten sonra Türk Milliyetçiliği iddiasını sürdüremez. Çünkü Ümit Özdağ; Marksist Leninistlerin, Akşener üzerinden suçlama yaptığı örgüt elemanlarının, Atatürk düşmanı Dersimcilerin, Türk düşmanlarının ve tüm bu olup bitenlere sessiz kalan ihanet ettiği eski genel başkanı Meral Akşener'in yol arkadaşı olmuştur.
Türk Milliyetçiliği iddiasıyla size oy veren seçmen, sahi size inanacak kadar saf mı? Yoksa sizin ve size oy verenlerin esas derdi; Hiçbir zaman Türk Milliyetçiliği olmadı mı? Bunu 28 Mayıs seçimleri gösterecek. 28 Mayıs seçimlerinin neticesinde ne olur? Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakını destekleme kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar seçilmesine nasıl fazla bir etki etmeyecekse, Ümit Özdağ'ın diğer ittifakı destekleme kararı alacak olması, sonuçları etkileme açısından matematikteki etkisiz eleman konumunda olacaktır.
|
||
|
||
Etiketler: MHP Adana İl Başkanlığı, 28 Mayıs seçimi, siyasi analiz, MHP |