MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Türkiye'nin ayağındaki prangalardan kurtulunması gerektiğini söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP'nin 51. kuruluş yıldönümü münasebetiyle MHP Çankırı İl Teşkilatı'nın düzenlediği proğramda yaptığı konuşmada, Ülkücülerin karanlık gecelerde Türk Milletine ışık olduğunu ve sistem krize girdiğinde ülke uçurumun kenarında dahi olsa MHP'nin alacağını söyledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Kur'anı kerim tilaveti ile devam eden proğrama, TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, MYK Üyesi Yusuf Naci Bayındır, Çankırı MHP İl Başkanı Hasan Çakır, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve çok sayıda partili katıldı.
ÜLKÜCÜLER TÜRK MİLLETİNE KARANLIK GECELERDE IŞIK OLDU
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ''MHP'nin 51. kuruluş yıldönümü münasebetiyle aranızda bulunmaktan gurur duyuyorum. Türk milliyetçiliğinin temelinde bir medeniyet davası var. Türk milletine duyulan milliyetçiliğin temelinde saygı, sevgi de var. Değişim kaçınılmazdır. Dünkü gibi, kurulduğumuz günkü gibi değil. Onların hizmetleri takdire şayan ama değişime de başkalaşmadan uyum sağlayacağız. MHP olarak Türk milletinin birliğini ve beraberliğini ayakta tutmaya çalışıyoruz. Karanlık gecelerde ışık olmak için bu davada insanlar çırpındı. MHP olarak bizim derdimiz bekadır, bekanın müdafaasıdır. Bu, Metehan'dan Alpaslan'a gelen bir vasiyettir. Bu bir nöbettir, nesilden nesile geliyor.'' dedi.
SİSTEM KRİZE GİRDİĞİNDE MHP ÜLKEYİ UÇURUMUN KENARINDA DA OLSA ALIR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ''Bu davanın lince uğradığı zamanlar da oldu. Sistem krizinin rejim krizine dönüşmesini engelledik. MHP olarak misyonumuz ve vizyonumuz lider ülke Türkiye, müreffeh, refah bir Türk milletidir. MHP 50 yıllık politik bir tecrübedir. Binlerce yıllık devlet kültürünün bir devamıdır aynı zamanda. Türk milletinin bir siyasi kurumudur. Bu nedenle sistemle ilgili düşüncelerimizi her zaman ortaya koyduk, koyarız. Türkiye'yi uçurumun kenarından MHP alır. Teşkilatlarımız tehlikeli süreçlerin bertaraf edilmesinde çok etkili olmuştur. Karar alıcı rol üstlenilmiştir. Siyasetin tıkandığı zaman uzlaşmacı bir rol oynamıştır. MHP görevinin bilinci içerisinde. Milletin verdiği destekle, desteğin çok üzerinde siyasete, ülkenin geleceğine katkı sağlıyor. Bu, gerçekten önemli. Etrafımıza baktığımızda, sınırımızda problem, yakınımızda problem, ülkenin siyasetinde problem, hala eski düzeni devam ettirmek isteyenlerle problem. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli liderliğinde bütün bu krizlerden, problemlerden Türkiye'nin çekip alınması, bekaya, ileriye bakacak şekilde yeniden tasarlanması için bütün gücüyle çalışılıyor." dedi.
TÜRKİYE'NİN AYAĞINDAKİ PRANGALARDAN KURTULMAMIZ LAZIM
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ''Türkiye'nin ayağındaki prangalardan kurtulmamız lazım. Sisteme dışarıdan müdahaleleri engellememiz lazım. Türkiye'yi gerçekten kaosa sokmak istiyorlar. Bunları bizim engellememiz lazım. Devlete sızmışlar devleti bölmek istiyorlar devletin ordusuna, yargısına, emniyetine, istihbaratına, basınına iş dünyasına sızmışlar. Sızılmadık yer kalmamış. ve darbenin psikolojik alt yapısını hazırlamışlar. Şimdi bütün bunlara baktığımız zaman Milliyetçi Hareket Partisi düne kadar ne söylediyse, kime söylediyse söylediklerinin tamamının arkasındadır.'' dedi.
15 TEMMUZDAN SONRA GÜÇLÜ BİR İDARİ YAPI TESİS EDİLDİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ''15 Temmuz'dan sonra siyaset müessesesinde ertelenemez geciktirilemez mükellefiyetler yüklenmiştir. Bunlar devlet yönetiminde seri sürekli çabuk etkin güçlü bir idari yapının tesisidir. Parlamenter sistemde yer değiştirmenin kalkması, işlevini yitirme, sorun çözme kabiliyetinin ortadan kalkması, denge denetlemenin örselenmesi, huzur güvenlik, bekanın tehdit edilmesi hükümet kurma sürecinde çok zorlanılma rejim krizine davetiye çıkarılmış bunun potansiyel problemlerin ortaya çıkarabileceği görülerek yapısal zaafların ortadan kaldırılması çalışılmıştır. MHP demokrasi dışı arayışları gidermek için elinden geleni yapmıştı. Yeni bir sistem gerekiyordu hasar tespiti lazımdı. Kamu kuruluşlarının etkisinin artırılması hukukun alt yapısının oluşturulması lazımdı. Şimdi ortaya çıkan sorunlar sistem sorunu değil. Siyasi yasal bürokratik ve sosyolojik bir dönüşüm gerekiyor. Siyaset dışı bir tasarım olamaz olmamalı. Küresel ve siyasal aktörler zorlanıyor." dedi. |