MHP'li İlyas Topsakal'dan Özel Okul Açıklaması
Haber Detayı
05 Ağustos 2023 - Cumartesi 12:59 Bu haber 2047 kez okundu
 
MHP'li İlyas Topsakal'dan Özel Okul Açıklaması
MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, Türkiye'de ticari kurumlara dönüşen özel okullara yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li İlyas Topsakal'dan Özel Okul Açıklaması

Amaçları açısından Devlet okulları ile özel okulların kıyaslanmasının bile yanlış olduğunu belirterek özel okullara yönelik açıklamalarda bulunan MHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, Türkiye'de ticari kurumlara dönüşen özel okullara yönelik yeni bir düzenlemenin yapılmasını istedi.

 

MHP'Lİ İLYAS TOPSAKAL ÖZEL OKULLARI GÜNDEME GETİRDİ 

 

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi, İstanbul İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünde Dr. Araştırma Görevlisi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Genel Türk Tarihi anabilim dalı başkanlığı görevlerinde bulunurken Türk Dünyasına yönelik araştırmaları, konferansları, Türkiye'nin geleceğine ve Türk siyasetine yönelik televizyon programlarındaki konuşmalarıyla ön plana çıkan Prof. Dr. İlyas Topsakal, 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde Samsun'dan Milletvekili seçilmişti. Eğitim üzerine yaptığı çalışmalarıyla da dikkat çeken MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, Türkiye'de ticari kurumlara dönüşen özel okullara yönelik yeni bir düzenlemenin yapılmasını istedi.

 

MHP'Lİ İLYAS TOPSAKAL'DAN ÖZEL OKULLARA YÖNELİK DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

 

Türkiye'de ticari kurumlara dönüşen özel okulların yeniden inşa edilmesi gerektiğine dikkat çeken MHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Hiç bir özel okul, devlet okuluyla kıyaslanamaz; birisi fırsat eşitliği ve çabayı; diğeri ise finansı önceler. Eğitim ticari olursa, millet vicdanı ve şuuru tam gelişmez… vakıflar bu gerçeğin dışındadır; çünkü vakıf malı Allah için adanan maldır ve zenginin malını bila bedel eğitim için ayırmasıdır. Bu şartta uymayan vakıflar aslında vakıf değil, ticari müesseselerdir. Çocuklarımızın geleceğini görmek istiyorsak, acilen ticari kurumlara dönüşen okulları yeniden inşa etmeliyiz.'' dedi.

 

Fotoğraf açıklaması yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, MHP Samsun, İlyas, Topsakal, Özel Okul, Açıklaması
Yorumlar
Haber Yazılımı