MHP'li Bülbül Bölgesel İstikrarı Bozan Ülkeleri Deşifre Etti
Haber Detayı
08 Ekim 2022 - Cumartesi 12:35 Bu haber 3079 kez okundu
 
MHP'li Bülbül Bölgesel İstikrarı Bozan Ülkeleri Deşifre Etti
MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, bölgesel istikrarı bozan ülkeleri ve faaliyetlerini deşifre etti.
MHP Haberi
MHP'li Bülbül Bölgesel İstikrarı Bozan Ülkeleri Deşifre Etti

Türkiye'nin Libya ile yaptığı ticari, askerî, eğitim ve enerji alanlarında iş birliğini arttırma anlaşmaları hazmedemeyince peş peşe açıklama yapan Mısır ve Yunanistan'a tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, bölgesel istikrarı bozan ülkeleri ve faaliyetlerini deşifre ettiği açıklamasında, gelişmeler karşısında Türk milletinin millî politikalar ekseninde birbirine kenetlenmek zorunda olduğunu söyledi. 

 

TÜRKİYE'NİN DOĞU AKDENİZ'DEKİ HAMLELERİNDEN RAHATSIZ OLAN ÜLKELER

 

Doğu Akdeniz'de ülkemizin hak ve menfaatlerini güvence altına almak maksadıyla atmış olduğumuz adımlar ABD, Fransa ve Yunanistan başta olmak üzere bazı ülkelerin kirli hesaplarını bozmaktadır. Bu kapsamda, son olarak, geçtiğimiz gün Libya ile ülkemiz arasında ticari, askerî, eğitim ve enerji alanlarında iş birliğini arttıran anlaşmalar yapılmıştır. Bu anlaşmalar üzerine Mısır ve Yunanistan tarafından peş peşe tepki açıklamaları gelmiştir. AB Komisyonu sözcüsü tarafından da yanlı ve haksız bir şekilde anlaşmanın bölgesel istikrara zarar verdiği açıklaması yapılmıştır. Bu açıklamalar akıllara zarar açıklamalardır. İki egemen devletin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler ilkelerine uygun olarak yaptığı anlaşmalar AB Komisyonunu neden rahatsız etmiştir?

 

TÜRKİYE'Yİ HAZMEDEMEYEN ÜLKELERE SORUYORUZ: BÖLGESEL İSTİKRARI KİM BOZUYOR?

 

Gerçekten sormak istiyoruz: Bölgesel istikrarı kim bozuyor? Uluslararası hukuka aykırı ve usulsüz bir şekilde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni AB'ye üye olarak almak bölgesel istikrarı bozmuyor mu? Yunanistan'ın Lozan ve Paris anlaşmalarını hiçe sayarak gayriaskerî statüdeki adaları silahlandırması bölgesel istikrarı bozmuyor mu? ABD tarafından orantısız ve gerekçesiz olarak Yunanistan'a silah sevkiyatı ve orayı askerî üslerle donatması bölgesel istikrarı bozmuyor mu? Ticari amaçla kullanılan Dedeağaç Limanı'nın silahlandırılması bölgesel istikrarı bozmuyor mu? ABD tarafından 1987'den bu yana Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne uygulanan silah ambargosunun kaldırılması kararının alınması bölgesel istikrarı bozmuyor mu?

 

TÜRK MİLLETİ MİLLİ POLİTİKALAR EKSENİNDE BİRBİRİNE KENETLENMEK ZORUNDADIR

 

Son olarak, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ABD Savunma Bakanlığı bünyesinde eyalet ortaklığı programına dâhil edilerek ABD askeri tarafından eğitilecek olması bölgesel istikrarı bozmuyor mu? Bu haksız ve küstah hamleleri yapanlar huzur ve barış ortamının, bölgesel istikrarın bizzat başlıca düşmanlarıdırlar. Bölgemizde ve dünyada huzur ve istikrarı bozmaya yönelik bu gelişmeler karşısında Türk milleti millî politikalar ekseninde birbirine kenetlenmek durumundadır. Altını çizerek belirtmek isteriz ki Türkiye'ye düşmanlık güden odaklara sessiz kalmadan hadlerini bildirmek sadece iktidarın değil, bu vatanın ekmeğini yiyip suyunu içen herkesin görevi ve sorumluluğudur.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Grup Başkanvekili, Muhammed Levent Bülbül, bölgesel istikrarı, bozan ülkeler, faaliyetlerini, deşifre etti, kenetlenmek zorundayız, Türk Milleti, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı