MHP'li Öztürk: Bir Asır Önceki Akıbetin Aynısını Yaşarlar
Haber Detayı
08 Ekim 2022 - Cumartesi 08:47 Bu haber 1995 kez okundu
 
MHP'li Öztürk: Bir Asır Önceki Akıbetin Aynısını Yaşarlar
MHP MDK Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, hadsiz saldırılarına devam edenlerin bir asır önceki akıbetlerinin aynısını yaşayacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Öztürk: Bir Asır Önceki Akıbetin Aynısını Yaşarlar

Statüleri bir asır önce Lozan Antlaşması ile belirlenen adaları işgal etme ve silahlandırma çalışmalarını sürdürme gayretine şımarıkça devam eden Yunanistan'a tepki gösteren MHP MDK Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, bir asır önce yaptığının sonuçlarından ders almayan Yunanistan'ın hadsiz saldırılarına devam etmesi halinde aynı akıbete uğrayacağını söyledi.

 

OSMANLI DEVLETİMİZİN SON DÖNEMİNDE KAYBETTİĞİMİZ ADALAR

 

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı Devleti’nin bakiyesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğündeki Türk milleti tarafından büyük bir mücadeleden sonra kurulmuştur. Sinesinde 5000 yıllık bir devlet geleneğini taşır. Osmanlı Devleti’nin yıkılma dönemi olarak adlandırılan devirde yaşadığı toprak kayıpları arasında tarihi olarak Adalar Denizi olarak ifade edilen coğrafi bölgede ve oradaki adalar da bulunmaktadır

 

HADDİNİ BİLMEYEN YUNANİSTAN'IN SONU BİR ASIR ÖNCEKİNDEN FARKLI OLMAZ

 

Bu adaların statüsü özellikle Lozan ile belirlenmiş; Cumhuriyetin senedi olan bu anlaşma Türkiye’nin bölgedeki varlığı imza altına alınmıştır. Ancak; Avrupa’nın beslemesi Yunanistan, attığı imzaya sadık kalmamaktadır. Tıpkı 100 yıl önce birileri tarafından üzerimize salınan batının şımarık çocuğu bugün; haddini, boyunu, cüssesini aşan tavırlar sergilemektedir. Bilinmelidir ki bu Yunanistan için ateşle oynamak demektir. Yunanistan yönetimi acilen hayal kurmayı bırakmalı, Antik devirlerin hülyasına dalmaktan vazgeçmelidir. Yoksa bu düşlerin sonunda Akdeniz’in sularında bir kaşık suda boğulmaktan öte geçemeyecektir.

 

TÜRK MİLLETİ GEREKENİ YAPMAKTAN ÇEKİNMEZ

 

Türkiye olarak her zaman diyalogdan ve bölgede barıştan yanayız ancak herkes bilmelidir ki hakkımızı, hukukumuzu asla çiğnetmeyiz. Her alanda ve anlamda gereken neyse onu yerine getirir, ifa ederiz. Ne silahsızlanma şartıyla kullanım hakkını elde ettikleri bu adalarda yaptıkları yığınaklar ne de onları dolduruşa getirip Türkiye’nin önüne yollayanlar; günü ve saati geldiğinde acı sonlarından kurtulmalarına yardımcı olamayacaktır.

 

HAKKIMIZA GÖZ KOYANLARIN GÖZÜNÜ OYARIZ

 

Yunanistan son çıkışı kaçırmadan yaptığı hatadan dönmeli, deldiği hukuku tamir edip Türkiye’nin dost elini geri çevirmemelidir. Aksi takdirde onlar için iş işten geçmiş olacaktır. Bölgede yaşananlara dair son sözümüz, Liderimizin sözüdür: “Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı çiğnetmeyiz, hakkımızdan vazgeçmeyiz, hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların da gözünü oyarız!”

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kırıkkale Milletvekili, Halil Öztürk, hadsiz saldırılarına, devam edenler, bir asır önceki, akıbetin, aynısını yaşarlar, Yunanistan, Türkiye, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı