MHP'li Feti Yıldız Seçim Tarihini ve Takvimini Açıkladı
Haber Detayı
06 Eylül 2022 - Salı 11:54 Bu haber 3328 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız Seçim Tarihini ve Takvimini Açıkladı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri tarihini ve seçim takvimini açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız Seçim Tarihini ve Takvimini Açıkladı

2023 Haziran'ında yapılacak seçimlere yönelik belirlenecek normal seçim takvimini bile erken seçim yapılacağı şeklinde yorumlayan siyasi partileri Ti'ye alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, YSK'nın 2023 seçimlerine yönelik belirleyeceği muhtemel seçim takvimini açıkladı.

 

DÖRT YILDIR ERKEN SEÇİM İSTEYEN MUHALEFETİN DURUMU

 

2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinden bir süre sonra erken seçim istemeye başlayan muhalefet partileri, yaklaşık dört yıl boyunca erken seçimi gündemde tutarak siyasi iktidarı yıpratma politikası uyguladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçimlerin zamanında yapılacağını defalarca dillendirdiği ortamda, siyasi iktidara karşı defalarca seçim yenilgisi yaşayan muhalefet partilerinin sürekli erken seçim istemesi, esasen ciddiye alınacak bir durum değildi.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN HALA ERKEN SEÇİM OLACAK İDDİASI

 

Seçimlerin zamanında yapılacağı Cumhur İttifakı tarafından defalarca dillendirilmesine rağmen, Cumhuriyet gazetesi'ne verdiği beyanatta hala erken seçim olacağı iddiasını sürdürmeye çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Türkiye seçim atmosferine girdi. Öyle ya da böyle erken seçim görünüyor. Yaptıkları son değişikliğin uygulanabilmesi için bir yıl geçmesi gerekiyor ya, Nisan'dan sonra seçim güçlü olasılık.'' dedi.

 

MUHALEFETİN NORMAL SEÇİM TAKVİMİNİ ERKEN SEÇİME YORUMLAMASI

 

6'lı muhalif ittifakta yer alan her siyasi parti genel başkanlarının ev sahipliğinde 6 kez toplanmalarına rağmen hala Cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyen muhalif cenahın erken seçim istemesi manidar bulunurken; 2023 Haziran'ında yapılacak seçimlere yönelik belirlenecek normal seçim takvimini bile erken seçim yapılacağı şeklinde yorumlayan siyasi partiler, MHP'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız tarafından Ti'ye alındı.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN 2023 SEÇİMLERİNE YÖNELİK SEÇİM TARİHİ VE TAKVİMİ

 

YSK'nın 2023 seçimlerine yönelik belirleyeceği seçim takvimi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Kılıçdaroğlu’na bir türlü ögretemedik. Seçim Kanunundaki değişikliğin Nisan'da sona ereceğini hatırlatarak, bu dönemde erken seçimi güçlü olasılık gördüğünü söylemiş. Bu açıklamanın neresini düzeltelim? 2023 yılında 25 Haziran Cumartesi gününe rastladığı için seçimler 18 Haziran’da yapılacak. Oy verme gününden altmış gün önce ise 19 Nisan 2023’te YSK seçim takvimini açıklayacak ve seçim süreci resmen başlayacak. Bizden hatırlatması.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Cumhurbaşkanlığı, Milletvekili, Genel Seçimi, seçim tarihi, seçim takvimi, 2023 seçimi, MHP, Cumhur İttifakı, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı